It’s all in the mind….

Jullie zullen misschien gemerkt hebben dat mijn interesse tegenwoordig meer gericht is op de geestelijke kant van yoga dan op de fysieke kant.
Het afgelopen jaar is het me steeds duidelijker geworden dat alles staat en valt met de inhoud van onze gedachtes en hoe wij daarop reageren.
We kunnen als mens niet zonder het denken. Het hele leven ontstaat via gedachtes. De inhoud, de snelheid en de hoeveelheid gedachtes bepalen hoe wij als mens ons voelen.

Ik was er al een tijdje achter dat je niets kunt doen om geen gedachtes te hebben. Neemt niet weg dat gedachtes op sommige momenten spontaan wegvallen en er opeens een moment (of momenten) van pure rust, ontspanning en welzijn is. Het is me ook duidelijk geworden dat wij als mens constant op zoek zijn naar dát moment wat we ervaren als er even geen gedachtes zijn. We denken het daarom ook in allerlei zaken buiten ons te vinden. En daar ligt de paradox.
We zijn als het ware opzoek naar die spreekwoordelijke bril op ons hoofd (het fijne rustige gevoel van welzijn). Hij is er al die tijd al, maar we zien hem niet omdat we alleen maar bezig zijn met zoeken.

Een heel interessant onderwerp, gedachtes. Waar komen ze vandaan, wat gebeurt er als we ze hebben en heeft het zin om gedachtes om te buigen, te veranderen of proberen ze weg te krijgen?
Ik blijf me voorlopig nog even lekker wentelen in deze kant van yoga. Yoga betekent verbinding maken met het hogere zelf, de bron, dat gevoel van rust en welzijn. Wij in het westen, doen dat middels lichamelijke oefeningen. We leggen de focus op het lichaam en halen daarmee spanningen weg uit verkrampte spieren, creëren daarmee bijvoorbeeld meer soepelheid en energie en halen ons even weg van onze gedachtes.
Maar inzicht in de manier waarop het denken werkt zal ervoor zorgen dat het lichaam niet verkrampt en de energie als vanzelf blijft stromen.
Geïnteresseerd? Blijf me dan nog even volgen. Dan deel ik mijn inzichten met jou en kunnen we er eventueel lekker over sparren.
En op m’n matje zit ik nog steeds hoor. Er gaat niets boven een heerlijke neerkijkende hond (tenminste…..dat denk ik..) 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *