Veranderingen

Laatst hoorde ik op TV iemand vertellen dat hij bepaalde dingen van vroeger mist in de maatschappij.
Hij wilde in zijn politieke partij ervoor zorgen dat het weer werd zoals vroeger. Dat het gevoel van veiligheid en saamhorigheid weer vanzelfsprekend zou worden.
Voorheen, toen ik nog niets wist van de werking van de 3 principes, had ik dit heel logisch gevonden.
Natuurlijk wil je de leuke, fijne dingen weer terughalen, logisch toch?
Ik herinner me dat wij dit thuis ook steeds probeerden, de leuke momenten weer na te spelen.
We kookten gerechten op speciale dagen, die onze oma ook altijd kookte. En deden spelletjes of keken TV programma’s net zoals destijds. We wilden het gevoel van vroeger weer terug halen.
We hebben destijds een fijne ervaring beleefd en willen die graag vasthouden en herbeleven.

Maar nu zie ik dat dat helemaal niet kan.
Tuurlijk, je kunt een situatie precies zo inrichten als destijds. Met dezelfde mensen op dezelfde dag en dezelfde locatie. Maar is het dan echt precies zoals vroeger?
Al speel je de scene exact zoals destijds, het gevoel zal nooit hetzelfde zijn. Jij bent namelijk niet meer dezelfde want je verandert waar je bij staat. Je cellen vernieuwen zich razendsnel en je hebt inmiddels ook allerlei nieuwe ervaringen opgedaan. Alles en iedereen verandert voortdurend.
Ook de mensen om je heen zijn niet meer hetzelfde, de locatie zal een ander uiterlijk hebben, het weer is anders en ook de sfeer kan compleet anders zijn dan toen.

Terug verlangen naar een tijd waar er bijvoorbeeld nog geen virus was, is hetzelfde als verlangen naar een tijd waarin je kinderen nog zo klein en schattig waren of naar die baan waar je zo veel goede herinneringen aan hebt. Het is voorbij. Het bestaat alleen nog maar in je gedachten. Alles is anders nu en zal nooit meer worden als toen.
Terug verlangen naar een tijd die niet meer is, is je afwenden van alle mooie, nieuwe, frisse mogelijkheden die nog voor je liggen.

De lente staat voor de deur. De natuur verandert weer in een groene en bloeiende pracht net zoals de ontelbare lentes ervoor, maar toch anders. Niets is ooit hetzelfde.
Heb mooie herinneringen aan de ervaringen die je beleeft hebt en kijk uit naar alles wat er nog gaat komen. Het leven beweegt dus jij ook, want je bent onderdeel van dat mooie oneindige intelligente leven wat we bij de 3principes Mind noemen.
Ik wens je een geweldige reis aan ervaringen toe. Of deze nu het label mooi, verschrikkelijk, saai of geweldig krijgen, het maakt allemaal niet uit. Want zodra ze geweest zijn, zijn het al weer herinneringen.

Ik zou het superleuk vinden om deze ervaringen met jou mee te beleven. Dus vind je het leuk om in gesprek te gaan en meer te gaan zien hoe het leven werkt, neem dan gerust contact met me op.